Lysende fremtid for XBox

Los Angeles (DinSide Data): Det rådet hallelujastemning på Microsofts pressekonferanse to dager før E3-messen åpner dørene. Halo 2, Doom III og oppgradering av Xbox Live er stikkordene.

Publisert
Sist oppdatert


Selv om E3 egentlig ikke åpner dørene før 14. mai, har pressekorpset allerede fått innsyn i mye spennende. Microsoft inviterte oss til en stor konferanse i sentrum av Los Angeles, og et entusiastisk publikum jublet for kommende stortitler.

Det hele startet med en kort video av Doom III. Du leste riktig, id softwares mesterverk er definitivt på vei til den grønne boksen, og ut fra filmklippet virket det som om grafikken ikke står tilbake for PC-versjonen. Det var hektisk, brutalt og intenst, og våre forventninger til spillet er skrudd flere hakk opp.

Etter Doom III kom nyhetene på rekke og rad. De tidligere Nintendo-favorittene Rare kommer med tre XBox-spill: Grabbed by the Ghoulies, Conker: Live and Uncut og Kameo: Elements of Power. LucasArts utvikler et nytt, eksklusivt Star Wars-spill: Republic Commando, selv om de ikke avslørte noe om innholdet. Vi fikk se klipp fra Project Gotham Racing 2 og Amped 2, og begge disse spillene støtter XBox Live-tjenesten. Namco jobber med et eksklusivt førstepersonsspill kalt Breakdown, som virket som en slags Resident Evil på steroider.

Lysende fremtid for XBox


Flere, korte klipp fra kommende spill fulgte etter. Counter Strike, Fable, Crimson Skies: High Road to Revenge, Sudeki og Soul Calibur 2 er bare noen av stortitlene vi gleder oss til. De fleste av disse kommer i løpet av høsten 2003 eller på begynnelsen av 2004, og det ser ut til at XBox nå holder på å få et utvalg av spill det virkelig står respekt av.

XBox Live blir voksen

Microsofts representanter brukte mye tid på å skryte av Live-tjenesten, og ramse opp fremtidsplanene for denne. Stikkordene er multimedia og underholdning, og det vil snart være mulig for Live-brukere å snakke med hverandre via headsettene også når de ikke spiller spill. XBox Live vil også snart være tilgjengelig for enheter som har kommunikasjonsprogrammet MSN Messenger installert: PCer, PDAer og mobiltelefoner vil kunne brukes til å avtale spill og utveksle spillrelatert informasjon. Det vil også bli opprettet en egen nettside der Live-brukerne vil kunne logge seg inn og sjekke statistikker og status på nettverket.

De nye multimedia-mulighetene for XBox inkluderer et karaokesett, som kan fjerne vokalspor fra dine favorittsanger slik at du kan leke Eminem i din egen stue. Det vil også være mulig å mikse sammen sanger, legge til bilder og lage underholdende videopresentasjoner.

Lysende fremtid for XBox
Lysende fremtid for XBox
Lysende fremtid for XBox
Lysende fremtid for XBox


Og til slutt, Halo 2

Hyggelig, alt det der. Men den egentlige grunnen til at vi tok turen til Grand Olympic Auditorium var enkel - vi ville se Halo 2. Og vi ble ikke skuffet...

Bungies representant ble overdøvet av jubelrop i det han startet et flere minutter langt filmklipp fra spillet. Og det var ikke en forhåndsrendret video vi så - som de første i verden fikk det entusiastiske pressekorpset se scener fra selve spillet, og ja - det var veldig, veldig bra. Det begynte med Master Chief og flere marinesoldater på vei til å innta en by delvis kontrollert av Covenant-styrker. Vår helt følger etter soldatene, vi ser flere sårede liggende rundt og et enormt Covenant-skip hengende i luften. Master Chief tar frem sniper-riflen og henretter monstrene en etter en. Litt senere får han to maskinpistoler, og meier ned flyktende Covenants i ekte Max Payne-stil.

Videre ser vi Master Chief i en Warthog, før han hopper ned på et Ghost-skip og dytter vekk piloten. Alt dette foregår i futuristiske omgivelser, med svære reklameplakater, neonlys og brede gater fulle av utbrente bilvrak og dødende soldater. Filmklippet avsluttes med en desperat Master Chief omringet av tungt utstyrte Covenant-soldater som hopper ned fra et skip med mord i blikket.

Halo 2 skal også vises på selve messeområdet, og vi kommer tilbake med en grundigere titt på spillet senere. Men en ting er allerede klar - Halo 2 ser meget lovende ut, og vil garantert leve opp til forventningene.

Les også: Xbox blir jukebox (digi.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer