Lysende skannernyhet med USB fra Agfa

Nå kaster Agfa seg på iMac-bølgen og lanserer en skanner i samme ånd. Slukker du lyset når du skanner, vil SnapScan 1212u gi deg det reneste lysshowet. Naboen blir garantert imponert av denne!

Skanneren er gjennomsiktig på samme måte som iMacen. Her i gusjegrønn utførelse. Foto: Torvald Kvamme
Skanneren er gjennomsiktig på samme måte som iMacen. Her i gusjegrønn utførelse. Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

SnapScan 1212u er en A4 skanner med en optisk oppløsning på 1200 x 600 ppi (bildepunkter pr. tomme). Denne oppløsningen er rikelig til hjemmebruk og til de aller fleste konorformål. Skanneren kan fange opp ufattelige 68 milliarder fargenyanser (36 bit fargedybde, Dmax på 2.0), og selv om Photoshop og andre fotoprogrammer kun benytter 16,7 millioner farger (24 bit) er dette et pluss. Det er fordi den høye fargedybden gjør skanneren bedre i stand til å "se" de riktige fargenyansene i selve skanningen, og det gir et bedre resultat selv om fargedybden reduseres etterpå.

På samme måte som iMacen, er skanneren gjennomsiktig slik at du kan observere komponentene gjennom hardplasten. I tillegg til den grønne "iMac-fargen", leveres også skanneren i blå og vanlig lysegrå.

Skanneren kobles til iMacen (eller en Windows 98-maskin) via USB. USB er den nye koblingen som gjør det atskillig enklere å koble til slike eksterne enheter.

Rikelig med programvare

Skanning er et vanskelig fagfelt hvis du skal gjøre alle innstillingene selv, og Agfa inkluderer derfor to foskjellige utgaver av programmet for å styre skanningen. FotoSnap er den enkle varianten hvor du bare sier hva du skal skanne og velger utsnittet. FotoLook er programmet for deg som virkelig vil grave deg ned i materien på egenhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer