Lysgraffiti - slik gjør du det

Å male med lys har blitt et aldri så lite kultfenomen om dagen. Lett er det også.

Publisert
Sist oppdatert

Vi som støtt og stadig titter innom flickr og tilsvarende nettsteder, har ikke kunnet unngå å legge merke til at et lite fenomen er i ferd med å utbre seg blant en del brukere.

Fenomenet kalles "lysgraffiti" og går rett og slett ut på å tegne grafitti med lys og ta bilde av det. På den måten slipper du å bruke penger på spraybokser, og kommunen slipper å bruke penger på å vaske det bort. Alle vinner!

Konseptet er såre enkelt. Alt du trenger er et digitalkamera som lar deg stille blenderåpning og lukkertid, i tillegg til at du trenger en lyskilde. Hva slags lyskilde du velger å bruke er opp til deg, men det mest hendige er en lommelykt eller en LED-pære, som du får kjøpt på Clas Ohlson til en snau førtilapp. Det er også fordel med et stativ - kameraet må i hvert fall stå i ro.

Best om kvelden

Effekten blir best på kvelden/natten. Du stiller bare lukkertiden så lang som du trenger for å tegne det du ønsker - for eksempel 8-10 sekunder og oppover (ikke mange lommekameraer støtter dette, men det gjør alle speilreflekskameraer). Hvis du er usikker på om kameraet ditt har støtte for dette, kan du se om det finnes en S (shutter)-modus, noen ganger også merket med Tv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer