Svindelen som er nesten umulig å oppdage

Må vi snart bare slutte å klikke på lenker?

Nå kan det bli enda vanskeligere å skille svindel fra legitim e-post.

IKKE APPLE: Selv om det vitterlig står apple.com i adressefeltet, er ikke denne siden fra Apple. Hvordan det fungerer kan du lese lenger ned. Foto: Pål Joakim Pollen
IKKE APPLE: Selv om det vitterlig står apple.com i adressefeltet, er ikke denne siden fra Apple. Hvordan det fungerer kan du lese lenger ned. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en fast leser av Dinside, har du sikkert fått med deg at vi fra tid til annen advarer mot svindel-e-poster.

Senest for et par uker siden, da svindlere begynte å sende ut en haug av e-poster som angivelig skulle være fra Apple. Om du klikket på lenka i e-posten, kom du til en side nærmest prikk liks Apples variant, og da er veien kort til å taste inn brukernavn og passord og dermed gi det bort til uvedkommende.

Vi har også advart om at nordmenn må passe ekstra godt på, fordi språket i disse e-postene begynner å bli helt prikkfritt. Vi mistenker at svindlere nå har begynt å kopiere legitime e-poster fra store selskaper som Apple, PayPal, Facebook, Netflix og andre, der alt som endres er nettsiden lenka peker til. Ja, til og med norske oversettere får oppdrag om å oversette svindel.

En ting du alltid må sjekke

Heldigvis har det alltid vært én ting du kan ta dem på; nemlig å se ekstra godt på adressefeltet i nettleseren din, eller holde muspekeren over lenka i e-posten. De falske sidene har nemlig en helt annen nettadresse – i bildet under ser du for eksempel hvordan det så ut da Apple/Eplehuset ble misbrukt av svindlere nylig:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer