Mac-emulator for PC

I stedet for å gjøre et definitivt valg, er det mange som deler Ole Brumms holdning - "ja takk - begge deler". Det hadde vært kjekt om valget mellom Mac og PC kunne bevares på samme måten, og Microcode Solutions tilbyr nå Fusion - en løsning for PC-brukere.

Publisert

Macbrukere har lenge kunnet installere programvare eller tilleggskort for å kjøre PC-programmer. I noen miljøer er dette nødvendig for å kunne utveksle data, kjøre spesielle nytteprogrammer eller kjøre administrative rutiner. Ytelsen for løsninger basert på PC-emulatorer i programvare er ikke imponerende, men dette har ikke vært noe stort problem i praktisk bruk. Det er som regel ikke behov for å kjøre krevende programmer på den alternative plattformen - det gjøres på Mac'en.

Det er en del Mac-brukere som har måttet bite i gresset og gå over til Windows. Dette kan ha mange årsaker, men ofte er prisen et viktig element. Først i den senere tid har nye Mac'er blitt noenlunde konkurransedyktige, men PCer holder stand som det rimeligere alternativet. Så det finnes en del mennesker som har en eldre Mac stående som ikke blir mye brukt.

Sjelevandring - fra MacROM til IntelRAM

Det er denne type brukere som kan dra nytte av Fusion. For å bruke dette programmet må du kopiere dataene i Mac'ens ROM over på en diskett med et program som følger med. Fusion gjør om PCen til en Mac 68K (ikke PowerPc) og krever MacROM'ene for å kjøre. Operativsystemet MacOS må du også sørge for selv og installere som på en ekte Mac.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.