Mac helt uten MacOS

Har du Intel-Mac, men digger ikke MacOS? I så fall kan det være at du kanskje ikke trenger ha det på maskinen i det hele tatt...

Publisert
Sist oppdatert

For noen vil sikkert det å kjøre en Mac uten MacOS omtrent tilsvare å spise eplekake uten epler, men nå er det engang slik at ikke alt går like glatt på alle operativsystemer. Visse programmer finnes kun for Windows eller Linux, og da hjelper det bra lite med en fin og blank Mac.

Men det vet du selvfølgelig også at det går an å gjøre noe med. Vi har blant annet testet Parallels Desktop for Mac, og ikke minst har vi ved flere anledninger skrevet om Apples Boot Camp. I skrivende stund er denne fremdeles i betaversjon (1.4), men dette har vist seg å være uproblematisk, noe vi ikke minst merket da vi la inn Vista på en iMac for å teste den mot våre "beste PC-tilbud".

Med Parallels eller Boot Camp kan du altså kjøre flere operativsystemer enn bare MacOS. Men hva hvis du KUN vil kjøre Windows Vista, XP eller Linux? Tross alt kunne det vært greit å utnytte all harddiskplassen...

Slette hele MacOS?

Frem til noen få dager siden kunne vi lese dette på Apples sider for Boot Camp:

EFI and BIOSMacs use an ultra-modern industry standard technology called EFI to handle booting. Sadly, Windows XP, and even Vista, are stuck in the 1980s with old-fashioned BIOS. But with Boot Camp, the Mac can operate smoothly in both centuries.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer