Mac Mini med Intel på testbenken: Del 1

Den er nesten lik utvendig, men svært annerledes inni. Vi tester Mac Mini basert på Intels prosessorteknologi, her er første del.

Publisert
Sist oppdatert

Mac Mini har et format som mange setter pris på, og ytelsen på den første modellen var absolutt akseptabel. Du kan lese vår test her.

Etter at Apple skiftet prosessoplatform har MacMini blitt langt kraftigere, på ren ytelsesmåling opptil 4-5 ganger i følge Apple. I tillegg skal den kunne kjøre Windows XP, etter at Apple lanserte BootCamp.

Maskinvaren

Vårt testeksemplar var utstyrt med 1,66 GHz Intel CoreDuo, 512 MB minne og 80 GB harddisk. Konfigurasjonen, serienummer og Mac-adresse står pent og ryddig på en smal klistrelapp under baksiden av maskinen. Smart.

På baksiden er det nå 4 USB-porter, nettverk, FireWire og lyd både ut og inn.

Den første Mac Mini hadde bare 2 USB-porter, ikke lyd inn og modem - ikke akkurat "state of the art". Apple har altså lyttet og lært.

Bortsett fra en noe mindre vifteåpning bak på grunn av de nye kontaktene, har maskinen det samme lekre designet som tidligere. Maskinen er fortsatt så godt som lydløs.

Behagelig oppstart

Vi koblet Mac Mini med analog VGA via Apples utmerkede overgangsplugg til en 19-tommers bredskjerm, med oppløsning 1440x900. Dette er en oppløsning Apple bruker på flere av sine maskiner, bl.a. iMac 17-tommer og MacBook Pro 15,4-tommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer