Mac mini på testbenken

Vi har fått en Mac mini til test, sammen med ny versjon av iLife. Her kommer første del.

Publisert
Sist oppdatert

Vi fikk så vidt prøve en Mac mini under vårt besøk på MacWorld tidligere i januar. Nå har vi fått låne et eksemplar noen dager her hjemme, og kommer til å sjekke den ut i forskjellige sammenhenger.

Hva den inneholder

Vårt testeksemplar er utstyrt med den raskeste av de to prosessoralternativene, en G4 på 1,42 GHz. Harddisken er 80GB-utgaven, men det optiske drevet er den enkle utgaven – en kombinert CD-brenner/DVD-leser.

Maskinen er utstyrt med 512 MB minne, og har fått installert WLAN og Bluetooth.

I følge Apple sin nettbutikk vil prisen da bli 6 780 kroner.

Velger du trådløst tastatur og mus (Bluetooth), kommer dette på 847 kroner i tillegg.

Et alternativ er å bare velge Apples trådløs tastatur til 529 kroner eller utgaven med kabel til 259 kroner, og bruke en vanlig PC-mus.

Vi brukte Apples trådløse tastatur og fant fram vår Logitech MX900 Bluetooth-mus. Både høyre knapp og skrollehjul er støttet i OSX, du kan til og med handle Microsoft-mus i Apples nettbutikk.

Oppgraderbar?

Mange har kommentert at maskinen ikke er laget for å kunne oppgraderes av brukeren, i motsetning til iMac G5. Ettermontering av komponenter må gjøres av forhandler/serviceverksted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer