Mac og PC enda mer på bølgelengde?

De nye versjone av BootCamp og Parallels har kommet, og skal gjøre livet lettere for de som ikke velger enten eller. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Et aktivt samliv med Mac og Windows-PCer kan by på utfordringer. Derfor finnes det også mange løsninger og de blir stadig bedre. Etter at Apple valgte den samme maskinvareplatform som dominerer i PC-verdenen ble mulighetene langt større. At Intels nyeste prosessorer er laget for å håndtere virtualisering byr på ytterlige muligheter for å integrere flere operativsystemer nærmest sømløst.

Apple tilbyr BootCamp, som lar deg bruke Mac'en som en Windows-PC, forutsetter en egen partisjon på disken og gir deg muligheten for å velge Mac OS X eller Windows bare ved oppstart av maskinen.

Dette gir deg full ytelse, uansett valg av OS - det er ingen ting som ligger i mellom operativsystem og maskinvaren når valget først er tatt.

Dette er ypperlig når du trenger all maskinkraft som maskinen har å by på, men er ikke spesielt fleksibelt i en kryssplatform-verden. Omstart er jo ikke noe man trives med.

Parallels tilbyr en helt annen løsning, som lar deg kjøre et annet operativsystem inne fra Mac OS X. Du starter rett og slett opp Windows i et eget vindu, eller du kan velge å kjøre Windows-programmer i egne vinduer, slik at det ser ut som om de var Mac-pgogrammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer