Mac OS X på Windows-nettverk

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Vi har nettopp kjøpt noen nye PowerBook-maskiner fra Apple, men har problemer med å få dem opp i Windows-nettverket vårt. Vi klarer å få dem til bruke Exchange via Entourage og Apple Mail, og får navigert mapper på nettverket, men vi klarer ikke å åpne mappene eller å bruke nettverksskrivere.

Det går bra helt til passordet skal sendes, som gir oss en feilmelding selv om passordet er riktig.

Har dere noen tips?

Hilsen Jonas

Datadoktoren svarer

Hei,

Vi har faktisk opplevd lignende problemer med Macer i vår egen redaksjon. Problemet viste seg å være todelt. For det første må du legge inn adressen til WINS-serveren (hvis dere har en) i katalogtilgang-programmet, som du finner i Programmer->Verktøy på Macen.

Deretter får dere problemer dersom dere brukte krypterte passord mot en Windows-server, som rett og slett ikke støttes i Mac OS X. Dette synes vi også var litt rart, men løsningen ligger i dette dokumentet på Microsofts Support-sider.

Det er rett og slett et felt som dere kan hake av i administrasjonspanelet for Windows-serveren som etablerer støtte for ukrypterte Macintosh-passord. Vi håper også at Apple vil løse disse problemene i neste utgave av OS X, som kanskje kommer til sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.