Macbook Air 2011

Like liten, litt billigere, men mye raskere.

Nye Macbook Air er blitt raskere, og føles ikke lenger som et kompromiss for pen design. Foto: Pål Joakim Olsen
Nye Macbook Air er blitt raskere, og føles ikke lenger som et kompromiss for pen design. Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe spesielt med Macbook Air. Designen får de fleste til å sikle, for en 13 tommers bærbar datamaskin i metallchassis og vekt på bare 1,35 kg er definitivt et sjeldent skue.

Nesten enda mer oppsiktsvekkende er det når man vipper opp skjermen og ser hvor uvanlig tynn Apple har klart å lage skjermen på Macbook Air. Allikevel har den en respektabel oppløsning på 1440x900 piksler; en oppløsning som er høyere enn på de aller fleste 15-tommere.

Som med forrige generasjon er Macbook Air tilgjengelig i 11- og 13-tommers utgaver. Foruten størrelsen på skjermen, er den største forskjellen at 13-tommeren har innebygd SD-kortleser og at den kommer litt høyere konfigurert om du går for standardmodellene (selv om begge kan oppgraderes ytterligere).

Størrelsen på tastaturet er den samme (faktisk like stort på 11" Macbook Air og 17" Macbook Pro), mens 11-tommeren naturlig nok har noe lavere oppløsning, med 1366x768 piksler.

Vi har denne gangen hatt 13-tommeren inne til test, og den drøye uken med Apples lille krabat har definitivt vært en fornøyelse. Faktisk enda mer fornøyelig enn sist gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer