Macbook Air

TEST: Det er umulig å trille terning til Macbook Air.

Macbook Air er under 2cm tykk og er den tynneste bærbare på det norske markedet.
Macbook Air er under 2cm tykk og er den tynneste bærbare på det norske markedet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte ganger er det ekstra morsomt å teste produkter. Macbook Air er et slikt tilfelle, for sjelden har vi fått så mye oppmerksomhet fra venner og forbipasserende.

Den syltynne maskinen fra Apple oser av kvalitet i alle ledd, og etter en busstur med denne på fanget, var det opptil flere som kom bort og måtte prøveholde. Kompiser var svært imponerte og min kone og hennes venninner falt pladask for den.

Med andre ord - en større peni lekrere bærbar skal du se lenge etter.

>> Les også: Test av iPhoto '09

Dog skal det sies at dette ikke er billig. Den billigste utgaven av Macbook Air starter på drøye 15.000 kroner; nesten på høyde med en Macbook Pro, som er langt bedre spekket.

Her er hovedforskjellene:

Få utvidelsesmuligheter

Å kalle Macbook Air velutstyrt vil være en overdrivelse. Her er det svært få tilkoblingsmuligheter - kun én USB-port, ingen uttak for kablet nettverk (du må altså bruke trådløst eller kjøpe en USB-LAN-løsning), ingen mikrofoninngang og heller ikke noe optisk drev.

Selv om maskinen ikke har noe optisk drev, har Apple lagt opp til at det skal være mulig å bruke det optiske drevet fra en annen maskin, og løsningen er kompatibel både med Windows og Mac. Kort fortalt går det ut på at du installerer et program på den andre maskinen, knytter dem sammen via det trådløse nettverket og dermed kan du bruke den andre maskinens optiske drev som en virtuell DVD-ROM.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer