MacBook Pro - ikke lenger for proffene?

Apples nyeste MacBook Pro-modeller er nå på banen, og vi har tatt en titt på de to minste modellene med 13 og 15 tommers skjerm. Hva har skjedd med disse maskinene?

Publisert
Sist oppdatert

Apple har som regel profilert Mac'ene forskjellig, etter som de har vært beregnet på hjemmebruk eller proffbruk. I det siste har det blitt ekstra tydelig i og med at det er tatt inn i produktnavnet, vi snakker om Mac Pro for stasjonære og MacBook Pro for bærbare.

Den første bærbare Mac'en som ble en sensasjon, var PowerBook G4. Den hadde både design og egenskaper i særklasse og var enhver reklame/media-persons stilikon #1. Maskinen som kom i januar 2001 var i titan og etterkommerne i aluminium og i forskjellige bredder var i salg helt fram til 2006. Den første maskinen hadde en ganske frisk pris, her i landet kostet den til å begynne over 30 000 kroner for den minste konfigurasjonen.

Dagens MacBook Pro serie ble introdusert i 2006 og var de første bærbare med Intel-prosessor.

I oktober 2008 kom den første MacBook Pro 15-tommeren med unibody-konstruksjon, som innebærer at topplaten på nedre del er frest ut av ett stykke aluminium, mens 17-tommeren ble lansert i januar 2009.

13-tommeren med unibody-konstruksjon som opprinnelig het MacBook, ble innlemmet i MacBook Pro-familien i juni 2009, de mest iøynefallende forskjellene var FireWire 800 port og SD-kortleser. Internt var forskjellen litt nyere og raskere prosessoralternativer (P7350/P8600 til P8400/P8700) og offisiell støtte for mer minne fra 4GB (6GB uoffisielt) til 8 GB. Batteriene er også nye og gir opptil et par timer lenger brukstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer