MacBook Pro 2021

MacBook Pro med helt nytt design senere i år

Den magnetiske MagSafe-laderen ser ut til å gjøre comeback.

BLIR NY: Apple forventes å komme med helt nye MacBook Pro-modeller i løpet av 2021. Flere omstridte funksjoner kan forsvinne. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB
BLIR NY: Apple forventes å komme med helt nye MacBook Pro-modeller i løpet av 2021. Flere omstridte funksjoner kan forsvinne. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Apples MacBook Pro-serie kan få en solid overhaling senere i år.

I et notat til investorer legger Apple-analytiker Ming-Chi Kuo frem detaljerte planer som inkluderer den første store redesignen av serien siden 2016, skriver MacRumors.

Nytt design

Ifølge Kuo kommer det to nye modeller, en 14- og en 16-tommer, som vil få et firkantet design likt iPhone 12. Nå har riktignok dagens MacBook Pro-modeller rette kanter, men ifølge The Verge blir trolig topp- og bunnpanelet flatere enn før.

Begge modellene vil være utstyrt med Apples nye M1-brikke, som ble lansert i fjor høst, og Intel forsvinner altså helt. Et nytt skjermpanel med bedre kontrast og mer lysstyrke er også ventet, men ikke et ord om høyere oppløsning eller berøringsstøtte.

Skroter omstridte endringer

Mest interessant er det kanskje hvordan Apple ser ut til å gå tilbake på noen av de mer kontroversielle endringene de gjorde med nåværende generasjon, påpeker The Verge.

  • Den omstridte Touch Bar skjermstripen forsvinner og erstattes med fysiske funksjonstaster
  • Maskinene vil også være utstyrt med flere porter, noe som vil redusere behovet for adaptere, ifølge Kuo. Siden 2016 har MacBook Pro-maskinene kun hatt USB-C-porter.
  • Den høyt verdsatte Apples MagSafe-ladeporten gjør comeback. Det vil si at de går vekk fra USB-C når det kommer til lading.
MISLIKT: Da Apple byttet ut MagSafe-ladeplugg med USB-C, var mange misfornøyde. Den gamle løsningen med magnetisk kontakt, koblet seg automatisk ut hvis noen snublet i den, var svært kjekk. Foto: Kirsti Østvang
MISLIKT: Da Apple byttet ut MagSafe-ladeplugg med USB-C, var mange misfornøyde. Den gamle løsningen med magnetisk kontakt, koblet seg automatisk ut hvis noen snublet i den, var svært kjekk. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Ifølge Apple-analytikeren kommer de nye maskinene til å bli lansert i løpet av tredje kvartal i 2021.

Bloomberg-journalist Mark Gurman har fulgt opp Ming-Chi Kuos rapport med mange av de samme detaljene, så det er stor grunn til å tro at informasjonen stemmer. Begge går for å være høyst troverdige hva gjelder Apple-rykter.

Apple lanserte en ny 13-tommer MacBook Pro med sin nye M1-brikke i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer