MacOS 8.5 raskere, stiligere, mer fleksibelt og mer robust

Lørdag den 17. oktober lanseres Apple MacOS 8.5. Det dreier seg om nok en forbedring av systemet, en forbedring som gjør at alle delene nå er ekte Power-PC-kodet. Men har Apple klart å beholde forspranget til Windows?

MacOS 8.5 raskere, stiligere, mer fleksibelt og mer robust
Publisert

MacOS 8.5 er raskere, stiligere, mer fleksibelt og mer robust. Hva mer kan en Macbruker ønske seg av en oppgradering av operativsystemet? Faktisk er det et par viktige ting som mangler også her, som beskyttet minne og ekte fleroppgavekjøring. Dette kommer først til neste år med MacOS X, men mange vil nok likevel sette pris på nyhetene i versjon 8.5.

Ekte PowerPC-kode

Helt siden Apple skiftet prosessor fra 680x0-serien til PowerPC har operativsystemet vært en miks av ”ekte” PowerPC kode og en kraftig emulering av den gamle prosessoren. Dette har gjennom seks år gått utover hastigheten på endel operasjoner, men har vært en studie i kompatibilitet og myk overgang. Den rosen skal i hvert fall Apple ha.

Etter hvert som nye versjoner har blitt lansert, har mer og mer av den gamle koden blitt skrevet om for PowerPC. Resultatet er at det alltid har vært noen viktige elementer i system-responsen som har virket bedre for enkelte brukere. Med lanseringen av 8.5 faller de siste viktige brikkene på plass, og alle vesentlige deler av operativsystemet er nå skrevet om. De små detaljene som står igjen er ikke vesentlige for ytelsen og er derfor ikke verd bryet å kode om. Særlig når et generasjonsskifte snart står for døren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer