MacOS 8.5.1 oppdatering klar

Det gikk ikke helt etter planen når Apple lanserte versjon 8.5 av operativsystemet MacOS den 17 oktober. Det viste seg at det var en del feil og problemer – noen var katastrofale, og andre irriterende. Nå er det ordnet, nesten i hvert fall.

MacOS 8.5.1 oppdatering klar
Publisert

Noen skår i gleden er det alltid ved store oppgraderinger av operativsystemer eller andre avanserte programmer. Til tross for omfattende betatesting i felten, av tusenvis av entusiastiske brukere, er det alltid noen lus som slipper igjennom. Vanligvis er det ikke dramatiske feil, som regel er det konflikter i forbindelse med marginale bruksområder.

Alvorlige feil er rettet

I oppgraderingsversjonen av 8.5 snek det seg inn en feil som for enkelte rett og slett gjorde harddisken uleselig. Data gikk tapt og mange tapte både tid og penger. Årsaken var at programmet Drive Setup, som oppdaterer harddisken, kunne overskrive områder i partisjonstabellen. Da klarer ikke operativsystemet å finne igjen dataene, og krisen er et faktum.

Årsakene til dette problemet er komplekse, og skyldes blant annet at det er svært mange forskjellige formateringsprogrammer og disk-verktøy som brukes i Mac-miljøet. Det er påkrevet, siden Apples diskverktøy bare støtter disker levert av Apple. Derfor har det flere ganger vært diskproblemer i forbindelse med Apple’s oppgraderinger hvis maskinen ikke har hatt en original harddisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer