Macromedia Flash 4

Flash – det ledende formatet for multimedia på Internett – har kommet i ny utgave. Her kan du lese vår test av utviklerverktøyet for Flash 4.

Dette dialogvinduet er kanskje den viktigste endringen for den vanlig Flash-utvikler. Her får tilgang til mer informasjon om objekter enn hva du hadde i Flash 3.
Dette dialogvinduet er kanskje den viktigste endringen for den vanlig Flash-utvikler. Her får tilgang til mer informasjon om objekter enn hva du hadde i Flash 3. Vis mer
Publisert

Brukergrensesnittet har ikke endret seg mye siden versjon 3, unntaket er at noen knapper og tidslinje har fått et mer profesjonelt utseende, og at det har dukket opp noen nye dialogbokser.

Som vi skrev i vår forhåndsomtale av 3819">Macromedia Flash 4, er det relativt få revolusjonerende endringer som kommer med denne oppgraderingen. Derfor bør du ta en titt på vår 2525">test av Flash 3, hvis funksjoner i høyeste grad lever videre i Flash 4.

I denne testen konsentrerer vi oss om nyhetene.

Mer informasjon ved utvikling

Flash tar åpenbart mål av seg å bli mer attraktivt for avanserte utviklere. Brukergrensesnittet er derfor forsterket, ved at tidslinjen inneholder mer informasjon, og du får tilgang til langt flere detaljer om hvert enkelt objekt som du arbeider med.

I vår test ga dette oss større muligheter til å holde kontroll med nøyaktigheten i for eksempel bevegelser, rotasjoner og posisjoner – noe som i versjon 3 noen ganger kunne by på problemer.

Men dessverre er det få funksjoner som har blitt forenklet – er du en av mange som synes at Flash 3 kunne være omstendelig å arbeide med, byr Flash 4 på minimalt av hyggelige overraskelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.