Macromedia Freehand 9

Vi har testet siste versjon av Macromedias klassiske illustrasjonsprogram Freehand 9. Programmet er en viktig utfordrer til CorelDRAW og Illustrator, men hvem egner programmet seg best for? Profesjonelle eller amatører?

Flytende menyer og gode muligheter for illustrasjoner i Freehand 9.
Flytende menyer og gode muligheter for illustrasjoner i Freehand 9. Vis mer
Publisert

Freehand er et program som har eksistert i mange år allerede. Det har alltid vært regnet som et solid tegne- og illustrasjonsverktøy som har vært et alternativ til Adobe Illustrator og CorelDRAW, som har vært ledende for henholdsvis Mac og PC. Men Freehand har også hatt en del tilhengere, men nå har det gått noen år siden forrige versjon av programmet.

Bruksområder

Freehand er et program for utvikling av avanserte illustrasjoner som f.eks. reklameplakater, logoer, tekniske skisser osv. For å gi best mulig kontroll over dette, benytter programmet vektorgrafikk. Med vektorgrafikk kan du for eksempel definere en linje ved et startpunkt, vinkel, lengde, tykkelse og farge. Og ønsker du å endre på linjas utseende, behøver du ikke å gjøre annet enn å endre på en av disse egenskapene.

Men Freehand støtter også vanlig punktgrafikk, og gir ganske avanserte muligheter for å arbeide både med vektorgrafikk og vanlig punktgrafikk i ett og samme prosjekt.

Freehand 9 innfører et par nye bruksområder: utvikling av animasjoner i Flash-format og eksport til websider. Betydningen Flash spiller for Freehand er tydelig poengtert ved at disse to programmene nå kan leveres som én pakke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer