Mafia

Har du Lucky Luciano eller Al Capone blant dine forbilder? Da er dette spillet perfekt for deg. Illusion Softworks har nemlig designet et lite mesterverk av et spill.

Publisert
Sist oppdatert

Mafia er et spill undertegnede har fulgt utviklingen av ganske lenge, sett skjermbilder og lest forhåndsomtaler, men spillet har havnet litt i skyggen av andre, mer profilerte titler vi har sett frem til. Det blir desto hyggeligere å oppdage hvor bra dette spillet egentlig er – vi tør faktisk påstå at Mafia er et av årets aller flotteste titler.

La oss begynne med å berolige alle som har avskrevet Mafia som en billig Grand Theft Auto III-klone, med litt annerledes setting. Ja, det er mange likhetstrekk, og ja, de to spillene kommer til å bli sammenlignet i det uendelige, men sannheten er at Mafia er minst like bra som GTA III, i tillegg til å inneholde mange andre elementer. En blanding av alle de gode elementene fra GTA III, Max Payne og Hitman er kanskje den mest passende beskrivelsen, samtidig som bakgrunnshistorien henter inspirasjon fra Gudfaren, GoodFellas og andre klassiske gangsterfilmer.

En tidsmaskin

Mafia foregår på 1930-tallet, i en amerikansk by som kalles Lost Heaven, som arkitektonisk er en blanding av Chicago og New York. To mafiafamilier styrer byen, har politiet og dommerne i lomma, passer på de lokale forretningsdrivende og naturligvis slåss hverandre i mellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer