Magic Leap imponerer med video

Blir «Augmented reality» så bra har vi mye moro i vente.

SJEKK EPOST: Med augmented reality trenger du ikke å sitte ved PC-en, hverken for å sjekke epost eller spille, skal vi tro videoen fra Magic Leap. Foto: MAGIC LEAP
SJEKK EPOST: Med augmented reality trenger du ikke å sitte ved PC-en, hverken for å sjekke epost eller spille, skal vi tro videoen fra Magic Leap. Foto: MAGIC LEAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart seks år siden vi skrev artikkelen «Dette er augmented reality». Konseptet kan enkelt forklares med at datagenerert grafikk blir projisert på den virkelige verden.

For idag finnes det mange apper som bruker den slags teknologi. Blant annet kan Gule Sider-appen vise deg informasjon på skjermen når du bruker kameraet på telefonen, slik at du ser hvilken retning og hvor langt du må gå for å finne frem.

LES OGSÅ: Snart viser frontruta når du må bremse

Har du en Sony-telefon har du kanskje prøvd den morsomme «AR-effekter»-funksjonen i den medfølgende kameraappen, der kameraet automatisk kan sette på masker, hatter og andre ting på de du tar bilde av.

Googles nå avlyste prosjekt, Google Glass, brukte også slik teknikk, der en liten projektor var montert på brillen for å gi deg informasjon i synsfeltet når du hadde dem på deg.

Imponerende demo

Søkegiganten har også investert mye penger i selskapet Magic Leap, som i fjor høst hentet inn over fire millarder kroner fra investorer, blant annet også fra Qualcomm.

De lager augmented reality-teknologi og har i dag publisert en video av hvordan dette fungerer med et headset. Hvorvidt teknologien har kommet helt hit, eller om det hele er manipulert, debatteres rundtom – blant annet på grunn av rekyll-effekten når man skyter med geværet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer