Magix Video Saver

Har du mange VHS-kassetter liggende? Da kan denne dingsen redde deg.

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss sitter på store samlinger med gamle videoopptak på VHS og andre analoge bånd-løsninger. Personlig har jeg blant annet noen timer med filmopptak fra mine sønners første leveår på fire-fem kassetter av typen VHS-C, som ble brukt i mange videokameraer for 10-15 år siden.

Problemet er at der ligger opptakene ikke særlig trygt. Uansett om du er flink til å oppbevare opptakene mørkt og i riktig temperatur eller ikke, må du regne med at kvaliteten på opptakene forringes med årene, sakte men sikkert.

Samtidig er avspillingsutstyret borte fra butikkhyllene, og hva gjør du da, når din gamle videospiller tar kvelden?

Les også: Test av videoredigeringsprogrammer

Taper seg ikke

Det smarteste du kan gjøre er å digitalisere opptakene. Opptak som foreligger i digital form verken falmer eller taper seg i kvalitet på andre måter. DVD er i dag det vanligste avspillingsmediet for digital video, mens filbaserte løsninger fra harddisk og minnekort er i ferd med å gjøre det enda enklere - og tryggere.

Dessverre er det ikke bare å koble videospilleren til PCen og trykke PLAY. Her må det nemlig være noe i mellom, som kan tolke de analoge signalene og gjøre dem om til nuller og enere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer