MailDrop gir deg engangs-epostadresse

Ikke gi din ut din private epost til alle og enhver.

Hva kan du gjøre for å begrense søppelposten som havner i epost-innboksen din? Bruk en engangs-epostadresse fra for eksempel MailDrop. Foto: Colourbox/Kirsti Østvang
Hva kan du gjøre for å begrense søppelposten som havner i epost-innboksen din? Bruk en engangs-epostadresse fra for eksempel MailDrop. Foto: Colourbox/Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man registrerer seg på nett, krever det som regel at man oppgir epost-adresse, men det er ikke alltid man ønsker å gi fra seg den private adressen. Spesielt hvis det er et nettsted man ikke stoler på.

Ofte ender man opp med masse spam som et resultat av det, noe det gjelder å begrense i så stor grad som mulig.

Løsningen er å bruke en engangs-epostadresse som ikke er knyttet opp mot din egen innboks. Det finnes en rekke nettjenester til akkurat det formålet, deriblant MailDrop.

Les også: Hvordan finner svindlerne epostadressen din?

Slik fungerer det

Hos MailDrop kan du finne på ditt eget brukernavn@maildrop.cc, som du kan benytte deg av når som helst. Når du har brukt engangsadressen til noe, gå til MailDrop-nettsidene, tast inn brukernavnet, og du vil få du opp en innboks hvor du kan lese og slette meldinger. Du trenger ikke logge inn med noe passord.

Tjenesten har et pent brukergrensesnitt og fungerer også bra, men eneste aber er at innboksen er offentlig, så hvem som helst kan i teorien ha tilgang til din innboks bare de bruker samme brukernavn. Trikset er da å finne på noe unikt som ingen andre vil finne på. Husk også på at du ikke bruker MailDrop til å motta epost som inneholder personsensitive data.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer