MailStore Home 2.0

Dette programmet lar deg arkivere e-posten din og tar backup med ett eneste klikk.

Publisert
Sist oppdatert

I serien "kjekke, nyttige og ikke minst gratis programvare vi omtaler her på DinSide" presenterer vi i dag en applikasjon som tar for seg backup av e-post. Vi messer jo stadig om hvor viktig det er å jevnlig ta sikkerhetskopier av personlige filer, og ettersom såpass mye viktig korrespondanse er i elektronisk form i disse moderne tider er e-post en av de tingene du bør passe på ikke kan forsvinne ved et uhell.

Problemet med sikkerhetskopiering av epost har vært mangelen på en tilsynelatende enkel og grei måte å gjøre dette på. Med enkeltfiler som dokumenter eller bilder er det jo grei skuring ettersom filene er små, enkle å finne og fritt kan kopieres til en DVD eller ekstern harddisk slik at du har en kopi dersom uhellet skulle være ute.

E-post er derimot en annen sak. Foruten at all mailen ofte ligger klemt sammen i noen få store og godt bortgjemte databasefiler, har du kanskje også flere e-postprogrammer. Du har kanskje Gmail som din nettbaserte løsning mens Outlook, Windows Mail eller Mozilla Thunderbird gjør sitt på hjemmemaskinen. I tillegg kanskje jobbmailen ligger på en Exchange Server?

Uansett byr ikke en slik backup-jobb på spesielt lystige tanker for den gjengse forbruker, men som du sikkert skjønner finnes det håp. MailStore Home gjør nemlig den jobben mye, mye enklere.

MailStore Home 2.0Home-utgaven av MailStore støtter kun tre import-profiler av gangen, men det burde holde for de fleste vanlige brukere.

Mer enn backup

MailStore Home lar deg ikke bare enkelt sikkerhetskopiere din e-post, men fungerer i tillegg som et stort arkiv for dine forskjellige kontoer. Og som i ethvert arkiv har du muligheten til å søke etter og finne frem gammel, arkivert e-post og lese dem enkeltvis - du trenger altså ikke importere en databasefil med tusenvis av e-poster til et gitt e-postprogam for å finne en enkelt mail.

MailStore Home 2.0Det er gode søkemuligheter i MailStore Home.

Før programmet tas i bruk må det selvsagt settes opp. Det å hente inn e-post fra ditt vanlige e-postprogram er nokså rett fram, men skal du hente mail fra eksterne servere (Exchange Server, POP3, IMAP) må du ha e-postadresser, passord og serveradresser for hånden.

Men så snart programmet har fått det den trenger av rett informasjon er det bare å nyte av godene. Som nevnt samles all e-post nå i ett arkiv - fullt søkbart. Backup til CD eller DVD vil også gå som en lek siden et brenneprogram er integrert i MailStore Home. Fakisk holder det med ett eneste klikk, så får du beskjed om å sette inn en plate.

MailStore Home er nå i versjon 2.0 og kun for Windows (2000 eller nyere). Det har støtte for de vanligste e-postprogrammene og tilhørende teknologi, og er dessuten fullstendig gratis å laste ned og bruke.

Få mer informasjon og/eller last det ned herfra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer