Speedtest og dataforbruk

Måler du internetthastigheten på mobilen, kan datakvoten være oppbrukt på minutter

Jo raskere mobilnett, desto mer data overføres, viser våre egne målinger.

BRUKER MYE DATA: Ikke bruk Speedtest eller andre hastighetsmålere på mobilnettet, hvis du er opptatt av å spare på datakvoten din. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås
BRUKER MYE DATA: Ikke bruk Speedtest eller andre hastighetsmålere på mobilnettet, hvis du er opptatt av å spare på datakvoten din. Illustrasjon: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har de to store mobiloperatørene Telia og Telenor brukt store ressurser på å bygge ut 4G mobilnett over hele landet. I Teks store dekningstest som ble gjennomført i vår, oppnådde de en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 70,2 Mbps hos Telenor, og 62,1 Mbps hos Telia.

Setter begrensninger

Hvor høy hastighet du får der du befinner deg, definerer hvilken tjeneste du kan benytte. Skal du for eksempel strømme video fra Netflix i HD-kvalitet, anbefales en jevn datastrøm på minimum 5 Mpbs, mens andre tjenester kan kreve enda mer.

Det finnes en rekke verktøy som kan måle hastigheten der du er, både i form av apper og tjenester på nettsider, men det er ikke sikkert du ønsker å bruke dem for ofte. For hver gang du kjører en hastighetsmåling, laster du ned og opp temmelig store datamengder, viser våre egne tester.

Og jo raskere forbindelse du har, desto mer data overføres.

Speedtest fra Ookla er mest sannsynlig verdens mest brukte verktøy for å måle internetthastigheten. Den måler både opp- og nedlastingshastigheten, og kommer som app til iPhone og Android-mobiler. Flere andre tjenester, deriblant Telenors hastighetsmåler, er basert på Ookla-motoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer