Malerspann for digitale kunstnere

Det digitale tegneprogrammet Painter 6 er her, med nye børster, nye funksjoner og til og med bedre brukervennlighet. Men et par alvorlige svakheter lever videre fra forrige versjon, noe som gjør at vi er litt i tvil.

Publisert

Painter 6 leveres i ekte malerspann, og er laget for avanserte webgrafikere. Det ideelle tegneverktøyet er et digitalt tegnebord, men programmet fungerer også fint sammen med vanlig mus.

Kort fortalt er Painter et program som lar deg lage digitale tegninger og malerier, og som garantert gir deg flere tegneredskaper enn noen vanlig kunster klarer å få plass til i veska si.

Men Painter gir deg mulighet til mer enn bare å tegne og male. Du kan også arbeide med digitaliserte foto, animasjoner og enkle filmeffekter. Painter støtter følgende formater: RIFF, TIFF, PCT; PSD, BMP, PCX, TGA, GIF, JPG, EPS, PYR, AI samt filmformatene MOV og AVI.

Test av Painter versjon 5.5 Web Edition kan du lese her.

Nyheter i versjon 6

Både brukergrensesnitt og funksjoner har blitt endret og oppgradert fra versjon 5.5, og her er de viktigste nyhetene:

· Menyer og oversikter har blitt ordnet i ekspanderbare dialogbokser. I disse menyene har du full tilgang til å endre alle egenskapene til aktive funksjoner.· Lagfunksjonene er endret. I forrige versjon ble dette kalt "floaters", og hadde funksjonalitet som var ulik det du finner i for eksempel Adobe Photoshop. Nå er navnet endret til "layers", og fungerer nå på samme måte som i Photoshop.· Innføring av nye børster, hvor særlig oljemalingspenslene er mest imponerende. Disse lager 3D-mønster, og du fjerner ikke laget du maler over. Ny maling legges over, og resultatet er imponerende virkelighetsnært. En annen interessant "børste", er airbrushen, som sammen med et digitalt tegnebrett klarer å fange opp vinkelen på pennen, og tegner opp resultatet slik det ville vært i virkeligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer