Maling som gir full blokkering

Beskytter nettverket ditt mot uønsket besøk, for ikke å snakke om hvor bra kinoene vil få det.

I SIKKERHET? Å male seg inn i et hjørne assosieres vanligvis med noe neagtivt, men med en ny type maling er det mulig å male hele leiligheten sikker for naboens Wlan-snylting. Bruksområdene stopper dog ikke der. Foto: Colourbox.com
I SIKKERHET? Å male seg inn i et hjørne assosieres vanligvis med noe neagtivt, men med en ny type maling er det mulig å male hele leiligheten sikker for naboens Wlan-snylting. Bruksområdene stopper dog ikke der. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres ut som en fiks idé fra et veldig seint nachspiel fra 60-tallet, hvor den store framtida ble diskutert med flyvende biler og roboter som serverer vin til middagen, men malingen vi her snakker om er allerede virkelig.

Den kan nemlig beskytte nettverket ditt.

Full blokkering

Den spesielle malingen er ifølge BBC News utviklet ved Universitetet i Tokyo, og er i stand til å blokkere trådløse signaler. Langt i fra alle er like komfortable med å konfigurere ruteren i stua slik at den ikke kan utnyttes eller hackes av naboen, men med denne malingen slipper du rett og slett å forholde deg til WPA2, EAP-TLS eller PEAPv1/EAP-GTC.

Ved å bruke et aluminium/jern-oksid som resonnerer ved samme frekvens som et Wlan-signal, eller andre radiobølger for den saks skyld, blir hele rommet (eller hele leiligheten) signaltett. Signalene slipper verken ut eller inn.

Ifølge forskerne som står bak malingen kan prisen bli så lav som snaue 100 kroner per kilo.

Maling kan mer enn å stoppe signaler: Mal huset, spar strøm

Ro på kino?

BBC skriver at maling som stenger ute bestemte frekvenser noe nytt, men det oppsiktsvekkende med forskerprestasjonen fra Japan er at blokkeringen er i stand til å absorbere frekvenser opp til 100GHz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.