Mamoz 2004-06

Mamoz Data i Trondheim kom som en vind inn i oversikten vår i fjor høst, og har siden vært fast inventar. Det skyldes utelukkende at de alltid har konkurransedyktige tilbud å slå i bordet med.

Publisert

Det er ikke lett å være liten eller middels stor PC-leverandør i den knivskarpe konkurransen i oversikten vår, og vi har det siste året hatt med en rekke som ikke har klart å overleve her. Mamoz Data har derimot ikke bare overlevd, de har også vunnet flere ganger.

Denne måneden byr de på en PC med meget bra design i sort og grått, og de har i tillegg tenkt støysvake løsninger i alle ledd. Prosessoren er nok en gang en 64-bits AMD Athlon XP2800+, og den sitter på et hovedkort med KT800-brikkesett fra Via. Hovedkortet støtter SerialATA-grensesnittet, men ikke RAID. Du får hele 8 USB 2.0-porter, og 3 Firewire-porter. Trådløst nettverkskort er garantert også noe mange vil sette pris på. Diskettstasjon og minnekortleser for de fleste typene er også på plass.

160 GB-harddisken fra Seagate er ikke den største i oversikten, men den er til gjengjeld en av de stilleste. DVD-brenneren støtter både + og - formatene, men ikke de nye DL-platene med nærmest dobbel kapasitet.

Grafikkortet basert rundt FX5500-brikken fra Nvidia. Det støtter blant annet to skjermer samtidig, og gir god ytelse til det meste, men noe førstevalg for spillentusiasten er det neppe. Til gjengjeld har Mamoz utstyrt PCen med et TV-kort som vi i DinSide har testet og satt "anbefalt"-stempel på. Dermed kan du bruke LCDen som TV, og PCen som digital videoopptaker!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer