Mamoz Data 2004-03

Det er ikke mange måneder PCer fra Mamoz Data ikke har vært blant våre favorittilbud. Hva sier vi denne gangen?

Publisert

Mamoz Data er den ene av to leverandører som har satset på en AMD Athlon 64-basert PC denne gangen. Denne plattformen er optimalisert for fremtidens 64 bits programkode, men de fleste tester konkluderer med at ytelsen i de aller fleste forhold er like god eller bedre enn Pentium 4 og 32 bits utgaven av Athlon-prosessoren allerede i dagens programmer og spill. Både prosessoren og de fleste hovedkortene er normalt dyrere enn sammenlignbare P4 og Athlon 32-løsninger.

Til tross for dette holder PCen fra Mamoz mål på de fleste områder. Her får du for eksempel både 512 MB minne, en romslig 160 GB harddisk, hele 8 USB2.0-porter, firewireporter, og for øvrig har hovedkortet støtte for både RAID og SerialATA-harddisker. Mamoz Data har sørget for å bruke støysvake kjøleløsninger.

Grafikken besørges av en Radeon 9200-brikke på 128 MB. Den gir god ytelse i de fleste situasjoner, også i mange nye spill, selv om de mest hardbarkede spillerne vil rynke på nesen. Til alt annet bør den holde i massevis.

PCen leveres med norsk Windows XP Home edition, Norton Internet Security (brannmur, antivirus mm) og OpenOffice kontorsuite, så her er det bare å sette i gang å jobbe når du har pakket ut PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer