Mamoz Data 2004-04

Mamoz Data tok oversikten som en storm mot slutten av fjoråret, og fikk flere topplasseringer. Nå er vi ferdig med 1/3 av 2004, og hva kan Mamoz by på denne gangen?

Publisert

Vi har tidligere berømt Mamoz Data for bra design på PCene, denne gangen har de valgt en løsning med lys skjerm og tastatur og svart kabinett. Andre har vært flinkere å kombinere denne gangen, synes vi. Men vi er selvsagt opptatt av innmaten, og der skuffer ikke Mamoz Data denne gangen heller.

I likhet med Komplett.no satser de på en kraftig 64-bits prosessor fra AMD, helt klart en fremtidsrettet og klok løsning. Hovedkortet har 8 USB2.0-porter, men dessverre ingen Firewire-porter. Vi merker oss at det "bare" er 3 ledige PCI-plasser til videre utbygging.

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje den svære harddisken på 200 GB. Den er dessuten av den svært kjappe sorten, fra produsent Maxtor. DVD-brenneren tar både DVD-R(W) og DVD+R(W), og topphastigheten på brenning av R-plater er 8x.

Grafikkløsningen er heller ikke til å rynke på nesen av, det er et Geforce FX5700-basert kort som tåler sammenligning med ATI Radeon 9600 - dvs gir svært god ytelse i de seneste spillene i oppløsning 1280 x 1024 (som passer LCD-skjermen).

Skjermen har innebygd høyttalere, men Mamoz Data vil i likhet med de fleste andre (med unntak av Komplett.no og PCutstyr.no) ikke avsløre hvem produsenten er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer