Mamoz Data 2005-01

Mamoz var sammen med Netshop utilnærmelige i novemberoversikten. Det var en av hovedgrunnene til at Mamoz måtte øke produksjonsapparatet sitt, og flytte i nye, større lokaler. Følger de opp i januar?

Publisert

Mamoz har satset på et svart kabinett, merket i spesifikasjonene som OEM. Vi kan derfor gå ut fra at det er av den enkle sorten. På innsiden har Mamoz derimot ikke spart på kruttet denne gangen heller. Hovedkortet benytter det nyeste brikkesettet fra Nvidia; NForce4. Det betyr blant annet støtte for PCI-Express standarden, som tidligere kun var å finne på Intel-baserte PCer. I praksis har dette mest å si for fremtidige oppgraderinger, da PCI-Express er en mer fremtidsrettet løsning både med hensyn til grafikk (avløser AGP) og tilleggskort (avløser PCI).

Dette hovedkortet har imidlertid ikke SLI-støtte. Dermed kan du ikke seriekoble to PCI-Express grafikkort for å øke ytelsen i spill og andre grafikkintensive applikasjoner.

Prosessoren er en AMD Athlon 64 3200+, som er midt på treet i dette selskapet (les: meget kraftig prosessor!). Minnemengden er 1024 MB, helt i toppen med andre ord, og består av 2x512 MB brikker for optimal ytelse. Harddisken rommer dessuten hele 250 GB! Du får dessuten både diskettstasjon og kortleser for de fleste typene minnekort. Ikke verst.

DVD-brenneren er oversiktens tregeste på DVD, men tilgjengeligheten på plater raskere enn 8x har vært dårlig. Det vil i våre øyne ikke bety mye i praksis. På CD er den derimot blant de raskeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer