Mandrake Linux 9.1 er lansert

En av de aller mest brukervennlige Linux-distribusjonene, Mandrake Linux, er blitt enda mer brukervennlig.

Mandrake Linux 9.1 er lansert
Publisert
Sist oppdatert

Vår gjennomgang av Mandrake Linux 8.1 ble svært populær da den ble publisert i november 2001. Siden den gang har distribusjonen kommet i flere nye versjoner, og nylig ble versjon 9.1 lansert.

Alt du trenger - gratis

En Linux-distribusjon inneholder selve operativsystemet, samt en rekke tilleggsprogrammer - alt fra serverprogramvare til kontorapplikasjoner og spill. De fleste Linux-distribusjonene og programmene er såkalt Open Source-programvare, som kan lastes ned gratis fra Internett.

Her kan du laste ned Mandrake Linux 9.1 (3 CDer) NB! Les README-filen for installasjonsveiledning.

Hvis du ikke har bredbånd, kan det lønne seg å bestille CDene direkte fra Mandrake Store. Det koster noen hundrelapper.

Mandrake Linux er kjent for å være kraftig og brukervennlig, og versjon 9.1 skal i følge utviklerne være enda enklere, både når det gjelder installasjon og administrasjon. Brukergrensesnittet skal også være oppjustert og fornyet.

Den nye versjonen skal også ha langt bedre støtte for ny maskinvare, deriblant WLAN og USB2.0.

Systemkrav

Hva med deg?

Kunne du tenke deg
å konvertere til Linux? (Avsluttet)
Kanskje(29%) 536
Bruker Linux allerede(28%) 529
Ja(27%) 501
Nei(13%) 251
Linux hvaforno?(3%) 52
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


For å installere Mandrake Linux 9.1 trenger du en PC med minimum Intel Pentium-prosessor (eller tilsvarende) og 64 MB RAM. Du bør også sette av en 1 GB eller mer til installasjon av operativsystemet og programmene.

Det er fullt mulig å ha Windows og Linux installert på samme PC. Mandrake Linux 9.1 kan dessuten forandre størrelsen på NTFS-partisjoner for å frigjøre plass på harddisken til nødvendige Linux-partisjoner. Dermed blir det enklere for Windows NT/2000/XP-brukere å installere Linux, uten at det går på bekostning av Windows. Du velger Linux eller Windows fra en oppstartsmeny som dukker opp når du skrur på PCen.

Advarsel

Hvis du skulle ønske å prøve Mandrake Linux, bør du på forhånd ta sikkerhetskopi av alle viktige data på harddisken. Et godt tips kan også være å installere Linux på en virtuell PC før du eventuelt foretar en "ordentlig" installasjon.

Lenker:
Detaljert oversikt over nyhetene
Her kan du laste ned Mandrake Linux 9.1 (3 CDer)
Hva er egentlig Linux?
Knoppix - Linux helt uten installasjon
Vår artikkel om av Mandrake Linux 8.1

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer