Passord

– Mange ber om å bli hacket

Derfor bør du unngå å bruke samme passord på flere tjenester på nettet.

PASSORD: Sikkerhetseksperter fraråder at du benytter samme passord på flere tjenester på Internett. Foto: Shutterstock
PASSORD: Sikkerhetseksperter fraråder at du benytter samme passord på flere tjenester på Internett. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Benytter du samme passord på flere tjenester? Da bør du slutte med det, advarer sikkerhetsselskapet cxLoyalty.

I en undersøkelse utført av selskapet svarer én av tre at de ikke vet at det utgir en sikkerhetsrisiko å ha samme passord på flere plattformer.

– Du bruker e-postadressen din for å lage profiler ulike steder rett som det er. Hvis passordet til e-posten din er det samme som du bruker alle andre steder, er du på tynn is sikkerhetsmessig , sier Rikard af Sandeberg, som er administrerende direktør i cxLoyalty, i en pressemelding.

Einar Brekken, produktsjef i Frende Forsikring, sier i pressemeldingen at «mange ber om å bli hacket» når de har samme passord overalt.

– Hvis andre får tilgang til e-posten din kan de få tilgang til en rekke andre tjenester og skape enorme problemer for deg. Ikke minst økonomisk, advarer han.

– Opprett totrinnsbekreftelse

Hans klare oppfordring er derfor å opprette unike passord, men også å aktivere totrinnsbekreftelse.

– På den måten må du også oppgi en tallkode du får tilsendt på SMS eller i en autentiseringsapp. Da får du et ekstra sikkerhetsnivå på e-posten din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer