Mange klare med dobbel DVD-kapasitet

Sony, Philips, Lite-ON, Bench og flere andre er alle klare med såkalte Double Layer DVD-brennere, med nærmest dobbel kapasitet i forhold til dagens brennere. De første vil kanskje være i butikkene i god tid før sommerferien.

Mange klare med dobbel DVD-kapasitet
Publisert
Sist oppdatert

De mest populære DVD-brenneprogrammene har allerede fått støtte for Double Layer-plater, dvs DVD-plater med 8,5 GB kapasitet mot dagens 4,7 GB. I starten vil det kun være DVD+R(W) plater på markedet med denne kapasiteten, men DVD-R(W) foreløpig har støtt på en del hindre som sannsynligvis vil forsinke lanseringen.

De nye DL-platene vil være bakoverkompatible med DVD-lesere/spillere, og gir plass til inntil 4 timer film i høy DVD-kvalitet, mot dagens plater som kun har plass til 2 timer. Velger du kraftigere kompresjon får du riktig nok plass til mer, men da merkes det raskt på kvaliteten.

Priser

Prismessig er det lite som tyder på at de nye brennerne vil by på de store sjokkene. Anandtech antyder blant annet at de første Sony-brennerne vil koste rundt 1.500 kroner ved lanseringen, men ventes å synke raskt i pris. Når det gjelder DVD DL-plater, antyder Sony at disse vil koste 35-60 kroner pr stk ved lanseringen, men det er sannsynligvis før billig-merkene entrer arenaen. De billigste Single Layer DVD-platene får du for eksempel til godt under tieren mange steder nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer