Når strømmen går

- Mange vil oppleve strømbrudd

Jobber du hjemmefra? Da bør du ta noen forholdsregler nå.

SØRG FOR Å LADE: Høsten og vinteren er høysesong for strømbrudd. Sørg for at du alltid har ladet pc og mobil i tilfelle strømmen faller ut. Foto: Shutterstock
SØRG FOR Å LADE: Høsten og vinteren er høysesong for strømbrudd. Sørg for at du alltid har ladet pc og mobil i tilfelle strømmen faller ut. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Åtte måneder etter at coronapandemien brøt ut i Norge, sitter mange fremdeles på hjemmekontor eller hjemmeskole.

Det kan fortsette en god stund til, ettersom en vaksine trolig ikke vil bli allment tilgjenglig før tidligst våren 2021.

Mange mister strømmen om vinteren

Når man jobber hjemmefra er man prisgitt at det tekniske fungerer. Mange har nok de siste månedene kjent på hvor viktig det er at internett er oppe og går.

I høst har også været ført til strømbrudd i deler av landet, og nå som vi går mot vinter, vil mange oppleve å miste strømmen, ifølge Huseiernes Landsforbund.

- De vanligste årsakene til strømbrudd i vintermånedene er vegetasjon (typisk trefall), snø, is og vind, sier Ragnhild Aker Nordeng, overingeniør i regulering av nettjenester hos Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE), til Dinside.

Strengere restriksjoner

Noen har kanskje opplevd at strømnettet kobles ut på grunn av vedlikehold. Uheldig, men nødvendig selv i pandemitid.

- Hvis disse arbeidene ikke utføres, kan det bety svekkelse av strømnettet og ukontrollerte feil og strømbrudd, sier nettselskapet Elvia i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer