Mange vinduer oppe?

Linux-brukere har hatt det lenge, men Windows-brukere kan også få virtuelle skrivebord.

Publisert
Sist oppdatert

Undetegnede har et lite problem, som jeg sikkert deler med veldig mange: det kan til tider flyte over med vinduer på oppgavelinjen.

Når man jobber på datamaskinen hele dagen, særlig med nettrelaterte ting, er det en del vinduer å holde styr på. Selv har jeg et e-postprogram, bilderedigeringsprogram, artikkelsystemet, Jango og x antall nettleservinduer oppe. Kjenner du deg igjen?

Det finnes håp for oss som sliter med dette. Man kan nemlig forskyve problemet - ni ganger for å være mer nøyaktig.

Flere skrivebord

VirtuaWin er et lite program som kan gjøre det lettere å skille mellom jobb og privatliv. I stedet for å kjøpe flere skjermer trykker du på en tast, og et nytt virtuelt skrivebord dukker opp.

I setup-vinduet kan du styre hva som skal til for å bytte skrivebord og en rekke andre ting.
I setup-vinduet kan du styre hva som skal til for å bytte skrivebord og en rekke andre ting. Vis merDet fungerer omtrent slik: Skrivebord 1 er full av programmer på oppgavelinjen, og det meste er ikke jobb-relaterte ting, som Facebook og MSN. På jobben vil jeg gjerne har det litt ryddig, så jeg lager et nytt skrivebord, skrivebord 2. Ved å trykke på en hurtigtast kan jeg bytte fra skrivebord 1 til skrivebord 2, hvor det bare ligger jobbrelaterte ting som e-postprogram og et bilderedigeringsprogram.

Med dette løser man to problemer på en gang - sjefen (sorry, Herr Redaktør! Selvsagt gjøres dette bare i lunsjpausen.) ser ikke at jeg er aktivt inne i en samtale på MSN på skrivebord 1, fordi jeg bare bytter til skrivebord 2. Dette kan jo også brukes til noe mer produktivt - det går veldig raskt å bytte mellom skrivebord, noe som gjør at VirtuaWin kan fungere som en erstatning for alt + tab.

Med en maksgrense på ni skrivebord er mulighetene ganske store.

Enkelt i bruk

Programmet ligger hele tiden i system-statusfeltet (nederst til høyre i Windows, der alle ikonene ligger). Ved å høyreklikke på ikonet kan du gå inn i setup-menyen for å konfigurere programmet.

Her kan du styre hvordan du vil bytte vinduer - Det er for eksempel mulig å føre musepekeren til toppen av skrivebordet for å bytte. Selv har jeg lagt skrivebord 1 til F1-tasten og skrivebord 2 til F2 og så videre. En annen kjekk funksjon er "Gather" der du kan samle alle vinduene til ett skrivebord.

Husk å trykke på "Disable" før du spiller dataspill!
Husk å trykke på "Disable" før du spiller dataspill! Vis merModuler

Som om ikke det er nok med funksjonaliteten som allerede finnes i programmet, har utvikleren lagt til støtte for moduler. Her kan hvem som helst (med tilstrekkelige kunnskaper, vel å merke) utvikle tilleggs-funksjonalitet til VirtuaWin.

denne siden ligger en rekke tilgjengelige, blant annet et lite ikon som lar deg bytte skrivebord med et museklikk og en modul som bytter skrivebordsbakgrunn etter x antall minutter.

VirtuaWin kan lastes ned fra denne siden og skal fungere på alle Windows-versjoner fra 95 til Vista.

Har du noen tips til å gjøre organisering av arbeid på PCen lettere? Bruk debatten under!

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer