Mange vinduer oppe?

Linux-brukere har hatt det lenge, men Windows-brukere kan også få virtuelle skrivebord.

Publisert
Sist oppdatert

Undetegnede har et lite problem, som jeg sikkert deler med veldig mange: det kan til tider flyte over med vinduer på oppgavelinjen.

Når man jobber på datamaskinen hele dagen, særlig med nettrelaterte ting, er det en del vinduer å holde styr på. Selv har jeg et e-postprogram, bilderedigeringsprogram, artikkelsystemet, Jango og x antall nettleservinduer oppe. Kjenner du deg igjen?

Det finnes håp for oss som sliter med dette. Man kan nemlig forskyve problemet - ni ganger for å være mer nøyaktig.

Flere skrivebord

VirtuaWin er et lite program som kan gjøre det lettere å skille mellom jobb og privatliv. I stedet for å kjøpe flere skjermer trykker du på en tast, og et nytt virtuelt skrivebord dukker opp.

Det fungerer omtrent slik: Skrivebord 1 er full av programmer på oppgavelinjen, og det meste er ikke jobb-relaterte ting, som Facebook og MSN. På jobben vil jeg gjerne har det litt ryddig, så jeg lager et nytt skrivebord, skrivebord 2. Ved å trykke på en hurtigtast kan jeg bytte fra skrivebord 1 til skrivebord 2, hvor det bare ligger jobbrelaterte ting som e-postprogram og et bilderedigeringsprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer