Manglende bilde på video-filer

Publisert
Sist oppdatert

Hei

Jeg har et problem med å spille av .avi video-filer på windows mediaplayer.Det står at den kan det i innstillingene, men den sier bare feil ved avspilling og spiller kun lyden på videoen. Har du løsningen på problemet?

Hilsen Halvor

Datadoktoren svarer

Hei Halvor,

Når noen lager en videofil til PC, bestemmes også hvordan videoen skal komprimeres, og den bruker da en "oppskrift" for å gjøre dette på en standardisert måte. For å lese av denne filmen igjen må avspilleren ha en lignende oppskrift, men nå for å vite hvordan filene skal leses. En slik oppskrift kalles en kodek (koder/dekoder). Hvis du da prøver å spille av en film, men datamaskinen ikke har den riktige kodeken, skjer ofte at lyd, bilde eller begge deler mangler.

Du kan installere flere kodeker. Av og til gjør Windows Media Player dette automatisk, mens du andre ganger må gjøre det manuelt, enten enkeltvis eller ved hjelp av "kodek-pakker". Et eksempel på dette er K-Lite Codec Pack (http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm), som gir deg en liten haug med kodeker for det aller meste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer