Mario Kart DS

SPILLTEST: Nintendo DS fortsetter sin seiersgang med en bærbar versjon av verdens mest vanvittige bilspill. Men fungerer det på håndholdt?

Publisert
Sist oppdatert

Vi er ikke helt sikre på hvorvidt det egentlig er nødvendig å forklare hva Nintendos klassiske Mario Kart går ut på – dette er en serie som har vært innom omtrent alle av Nintendos plattformer, selv om suksessen har ikke alltid vært garantert (flere ble blant annet skuffet over GameCube-versjonen).

Men i korte trekk: Du kjører små biler, med førere hentet fra Nintendos berømte persongalleri, og poenget er å bruke våpen som bananer, bomber eller skilpadder for å slå ut motstanderne. Alt innpakket i fantastiske farger og humor hentet rett fra Mario-spillene.

Mario Kart DS tar den kjente suksessoppskriften og dytter den inn på DSens to skjermer. Rammen er utrolig enkel: Løp foregår innen tre kategorier, 50 cc, 100 cc og 150 cc, som representerer vanskelighetsgrad. Du kan velge hvilken personlighet du vil være (Mario, Wario, Peach, Bowser, osv), og hver av disse har to biler å velge mellom (etter hvert flere), med forskjellige karakteristikker. Så er det bare å kjøre.

Ville baner

Banene spillet foregår på er imidlertid en historie for seg selv. De forkaster ethvert forsøk på realisme, og plasserer deg i stedet midt i et gigantisk bordtennisbord, bare for å nevne et av de mer fantasifulle alternativene. Eller en rekke andre, utrolige og kreative omgivelser. Fellestrekket er at samtlige byr på en eller annen form for utfordring, og du må gjerne lære deg å mestre banens hemmeligheter for å komme seirende ut av det hele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer