Markant nedgang i mobilsalget

Men vi kjøper stadig større TV enn før.

SYNKER: Nordmenn kjøpte 11 prosent færre telefoner første halvår i år sammenlignet med i fjor. Dyrere telefoner og uro i markedet, spesielt med tanke på Huawei, kan være noe av forklaringen. Foto: Rodrigo Garrido / Reuters / NTB Scanpix
SYNKER: Nordmenn kjøpte 11 prosent færre telefoner første halvår i år sammenlignet med i fjor. Dyrere telefoner og uro i markedet, spesielt med tanke på Huawei, kan være noe av forklaringen. Foto: Rodrigo Garrido / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Stiftelsen Elektronikkbransjen har nettopp lagt frem tallene for elektronikksalget i Norge første halvår 2019.

Alt i alt har salget av elektronikk falt med tre prosent sammenlignet med første halvår i fjor. Dette gjelder omsetningen av lyd, bilde og multimedia, hvitevarer og småelektriske produkter, foto, mobiltelefoner og bærbare PCer til forbrukermarkedet. Med i tallene er blant annet ikke spillkonsoller, tilbehør, rutere og stasjonære PCer.

Mobiltelefoner: 11 prosent ned

Blant produktgruppene som faller mest er mobiltelefoner, som det i første halvår ble solgt 11 prosent færre av sammenlignet med tilsvarende periode i 2018.

Verdien har imidlertid sunket med seks prosent, som etter vår hoderegning skulle tilsi at folk nå betaler drøye 5,5 prosent mer for telefonen i gjennomsnitt.

– Flere produsenter har kommet med toppmodeller som koster godt over 10.000 kroner, og da beholder folk gjerne mobilene lengre. Det har også vært noe uro i markedet, og alt dette har påvirket nordmenns kjøpsvaner, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer