Mas mas mas…

Publisert
Sist oppdatert

Noe som er fremdeles er veldig irriterende når man tar i bruk en ny PC er å gjøre ferdig installasjonen, laste ned oppdateringer, forholde seg til beskyttelsesprogrammer og forslag til både det ene og det andre. Dette skjer både ved første oppstart og i et stykke tid etter at selve programvaren er på plass.

Hvem har skylden?

Operativsystemet Vista, med alle sine stadige feilrettinger og tilhørende nedlastinger, må ta sin del av skylden, men produsentene må også ta sin del av ansvaret, siden de legger ved installasjoner av tilleggsprogrammer som til tider overgår Vista i gjentagende mas og bryderi for brukeren.

Spesielt maskinen fra Toshiba var befengt med dette i spesielt stor grad.

Dette er synd, for maskinen er ellers helt utmerket. På denne maskinen var det så ille at vi ikke fikk kjørt ytelsestestene uten å rydde opp i virvaret først. Også under vanlig bruk var dette spesielt irriterende og en solid nedtur for brukeropplevelsen.

For en fersk bruker skaper alt dette bare forvirring, og den som svarer bekreftende på alt installasjonsprogrammene spør om ender fort opp med en maskin som fungerer dårligere enn den burde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer