Maskinen piper bare?

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Jeg kjøpte en pc for ca 3 år siden som var byggesett ferdig satt sammen fra internettshop.I går kjøpte jeg et firewirekort og åpnet maskindekselet og monterte dette kortet. Da jeg skulle slå på maskinen igjen pep det noen ganger og så slutter det å pipe. Maskinen (viftene) går fortsatt. Det kommer ikke noe signal ut på skjermporten, så jeg vet ikke hva som skjer. Det samme skjer gang på gang når jeg skrur av og på maskinen.Har dere noen tips til meg??

Med vennlig hilsenAksel

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er vanskelig å vite hvorfor maskinen din ikke starter uten å ha detaljert kjennskap til de forskjellige komponentene du bruker, og det kan være mange forskjellige grunner til pipingen.

Det første du burde gjøre er å se om maskinen starter uten FireWire-kortet. I så fall kan du sette det i en annen kontakt og prøve på nytt.

Den vanligste grunnen til at datamaskiner piper og nekter å starte opp er at noen av de viktigste komponentene (prosessor, hovedkort, eller minnebrikker) enten har feilet eller ikke blir oppdaget.

Det kan være fordi de har blitt ødelagt av for eksempel statisk elektrisitet da du tok på dem - det er akkurat derfor du alltid må sørge for å være "utladet" før du åpner et kabinett. Dette gjør du ved for eksempel å ta på en jordet radiator, ved å holde fast i kabinettet mens ledningen står i (og strømmen er av, slik at du fører elektrisiteten i kroppen din et annet sted) - eller ved å bruke en antistatisk armlenke, som du får kjøpt på de fleste nettbutikkene for en slikk og ingenting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer