Maskinen som kan alt?

En ultrakompakt harddiskbasert enhet som både kan spille av og ta opp lyd, bilder og video? Vi har sett på tilleggsutstyr til Archos Multimedia 20

Maskinen som kan alt?
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet Archos Multimedia 20, en liten digital jukeboks som inneholder en 20 GB harddisk og kan spille av både lyd og video. Denne artikkelen kan du lese her.

Men det er ikke bare avspilling som denne boksen håndterer. Som nevnt i den første artikkelen kan man ta opp lyd direkte på harddisken, enten med den innebygde mikrofonen, eller med eksternt analogt eller digitalt utstyr. Dette gjør den egnet både til intervjuer og til enkle reportasjer.

Men Archos gir seg ikke med det.

Foto og video

Multimediamaskinen er utstyrt med USB 1.1, men har også en dataport hvor du kan koble til spesielle overgangskabler til USB 2.0 eller FireWire. Da går overføringen fra PC mange ganger raskere.

Men i stedet for å være avhengig av PC for å hente inn mediadata, kan du koble til en kortleser på dataporten. Det leveres løsninger både for SmartMedia og Compact Flash, vi sjekket ut den siste.

Bruken kunne ikke vært enklere. Du tar av gummibeskyttelsen og kobler til kortleseren, som snapper på plass. Så er det bare å sette i CF-kortet, og den leser også IBM MicroDrive, det sjekket vi.

Fillisten dukker opp, og du kan enten se på bildene i det lille displayet, eller på TV-skjermen hvis du har koblet til denne.

Alternativt kan du velge å kopiere en og en, eller alle filene i en mappe til valgfritt område på harddisken.

Overføringen skjer raskt og greit, men bare til den interne disken, det er ikke mulig å overføre via USB-kabelen direkte til en PC.

Maskinen som kan alt?


Videokamera

Det finnes også et lite videokamera som kobles til den samme porten. Dette er også svært enkelt i bruk, du kobler det til, velger mappe, og trykker Rec.

Resultatet blir faktisk helt kurant, hvis lyset er brukbart. Dagslys er langt å foretrekke, i lampelys om kvelden blir bildet vesentlig dårligere.

Opptaket gjøres direkte i DivX-format med MP3-lyd. Kvaliteten er bedre enn både web-kameraer og videofunksjonen i selv gode digitalkameraer. Men det er selvsagt ingen match for et DV-kamera.

Kortleseren koster 310 kroner mens kameraet koster 905 kroner, prisene er inkl. mva.

Selve Jukebox 20 koster nå 3490 kroner, dette er vesentlig rimeligere enn da vi testet den i fjor høst, da prisen var 4 675 kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer