Maskinen starter ikke fra diskett

Publisert

Dagens spørsmål:

Jeg har børstet støvet av en eldre Pentium PC hvor det viser seg å være så mye krøll på harddisken at jeg helst vil slette alt, formattere disken og installere Win95 (evt. 98) fra bunnen av. Da tenkte jeg at en oppstartsdiskett var tingen. Dette lager jeg fra kontrollpanel, og har prøvd fra DOS (format /s). Problemet er at maskinen uansett booter som vanlig fra C-disk etter å ha lest litt på disketten. Jeg har ikke lyst til å slette alt før jeg ser at jeg har en oppstartsdiskett som virker, blant annet fordi jeg regner med en del strikking for å få CD-rom til å virke fra DOS, slik at Win 95 CD har et sted å legge seg inn. Noen tips om dette?

Datadoktoren svarer:

Det er helt sikkert ikke disketten din som er problemet. Det virker som om PCen er satt opp til å starte fra harddisken før diskettstasjonen. De aller fleste hovedkort har mulighet for dette.

Du kommer normalt inn i BIOS-menyen ved å trykke Del, F2 eller Esc. I Award har du "Advanced BIOS settings" som valg nummer to på menyen. Der inne finner du en opsjon som velger rekkefølgen på oppstarten. Du skal velge den opsjonen som lister A først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer