Matrox G400 lansert

Kampen om hvem som har den raskeste grafikkbrikken fortsetter, og nå entrer Matrox banen. I disse dager lanserer de en oppfølger til sin suksessrike G200-brikke, men er den bra nok?

Matrox G400 lansert
Publisert

Kort basert på G200-prosessoren som Millennium, Mystique og Marvel har vært (og fortsatt er) populære blant brukere som er ute etter en god og rimelig 2D/3D-kombinasjon. Nå har Matrox lansert sitt nye barn, G400, som skal altså erstatte de eldre kortene.

Prosessoren høres meget imponerende ut, med støtte for flere 3D-funksjoner, 4x AGP, opptil 32 MB RAM og en RAMDAC på 300 MHz. Ifølge pressemeldingen er G400 den første grafikkbrikken med 256-bits DualBus-arkitektur. Den nye brikken skal kunne levere en 3D-ytelse som er tre ganger raskere enn tidligere generasjoner.

Best på bildekvalitet

En av grunnene til G200's popularitet blant spillere, har vært den ypperlige bildekvaliteten. Matrox var blant de første som inkorporerte 32-bits fargedybde i sine produkter, noe som gjorde det mulig å spille spill med millioner av farger på skjermen.

G400-prosessoren baserer seg på en såkalt ”Vibrant Color Quality 2”(VBC2) -arkitektur som ytterligere øker bilde- og fargekvaliteten på spill med multiteksturing. En kombinasjon av VBC2 og en veldig god 3D-ytelse vil muligens gjøre brikken til førstevalget blant spillinteresserte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer