Matrox med nytt grafikkort

Produsenten av de velkjente grafikkortene Millennium II og Mystique er ute med et nytt kort. Kortet har fått navnet Productiva, og er ventet til Norge i midten av mai.

Foto: Matrox
Foto: Matrox Vis mer
Publisert

Productiva G100 er beregnet mest for kontorbrukeren, ettersom dette er et kombinert 2D/3D-grafikkort. Det er laget for å gi en raskere Windows, samtidig som de som trenger det får en kraftig 3D-funksjon.

En av distributørene i Norge, Berendsen Components, opplyser at kortet vil være tilgjengelig fra midten av mai. Da kommer kortet i en 4 MB og en 8 MB AGP-versjon, mens en 8 MB PCI-utgave kommer i juni.

I følge Matrox har kortet en integrert RAMDAC på 230 MHz og vil leveres med enten 4 MB eller 8 MB SDRAM. Prisen for kortet med 8 MB minne forventes å bli ca. kr. 960,- ekskl. mva. Productiva G100 skal klare å gi en oppløsning på 1920 x 1200 punkter i 16-bits farger, og 1600 x 1200 punkter i 24-bits farger.

Ny prosessor

Kjernen i kortet er den nye billige grafikkprosessoren til Matrox, MGA-G100. Noe av grunnen til den lave prisen på dette kortet, er i følge Matrox, en integrering av RAMDAC på selve grafikkprosessoren. Prosessoren er spesialutviklet for å kunne utnytte egenskapene til DirectX 6.0, og Matrox regner med at dette vil øke hastigheten i forhold til versjon 5.0.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer