Matrox Millenium II

Matrox Millenium II gjør jobben dersom du bare bruker PCen til vanlige kontorprogrammer. Det har relativt lav ytelse, men dette er tross alt noe ikke man merker i vanlig, mindre krevende standardprogrammer. Benytter man derimot 3D-grafikk til spill og lignende, kan man like godt glemme dette kortet.

Publisert

Matrox Millenium II

Tester av Matrox Millenium II viser egentlig bare hvor raskt utviklingen går i markedet for grafikkort. Mens dette kortet for ikke så lenge siden var blant de mest avanserte på markedet, er det i dag bare så vidt kan kalles middels bra på 2D-siden. Som 3D-kort er det rett og slett bortimot grenseløst begredelig.

Har du en PC med Matrox Millenium II installert, og bruker denne hovedsakelig til vanlig tekstbehandling, regneark, forretningsgrafikk osv, har du ikke noen grunn til å skifte. Likeså kan du nok klare deg godt med dette kortet, dersom du for eksempel utfører enkle oppgaver med konstruksjonsprogrammer osv. Men å kjøpe dette kortet i dag, til en pris av 1980 kroner med 8 MB minne, er helt feil. Man får rett og slett bedre kort – på alle områder – for samme pengesummen.

Vi har brukt Matrox Millenium II i lengre tid, installert både på NT-maskiner og Windows 95-baserte PCer. Det har vært helt problemfritt i bruk, og driverne er tydeligvis av en type som ikke har det med å krasje under noen av systemene. MGA Powerdesk, det medfølgende styringsprogrammet, gjør at man enkelt kan konfigurere kortet både når det gjelder oppløsning, oppfriskningshastighet og virtuelt skrivebord, og det gjør også at man kan skifte oppsett ved hjelp av et par museklikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer