Matrox Millennium G200 AGP

Dette kortet, basert på Matrox egen G200 2D/3D-brikke, gir deg mest for pengene. Kortet er klart best i sin klasse: rimelige grafikkløsninger for en ”vanlig” bruker.

Publisert

Millennium G200 fant seg raskt til rette i AGP-plassen på test-PCen vår. Vi lastet ned de nyeste driverne (datert 8.12.98) fra Matrox sin hjemmeside. Installasjonen gikk uten problemer, og etter restart av maskinen dukket det opp en såkalt Matrox Power Desk, som lar deg sette opp oppløsning, oppfriskningfrekvens samt korrigere farge, kontrast o.l.

De nyeste driverne var optimisert for DirectX 6, men det var ingen OpenGL støtte, som kreves blant annet for å spille Quake og Quake II-baserte spill med 3D-akselerasjon. I stedet måtte vi laste ned et separat program, såkalt D3D-wrapper. Da var det mulig å spille OpenGL-spill.

2D-ytelse

G200-prossesoren leverer en meget bra Windows-ytelse. I Final Reality-testene fikk kortet 3.516. I andre tester scoret det enda høyere. Fargene er klare og skarpe, og vi hadde alt i alt verken problemer med vanlig Windows-bruk eller mer krevende programmer som Photoshop.

Spillytelse

Millennium G200 er ikke noe dedikert spillkort, men leverer fremdeles en ytelse som holder for de fleste spill. I Quake II scoret det 29,3 bilder i sekundet under 800x600 oppløsning, som er absolutt akseptabelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.