Matrox Millennium G400 MAX

G400 MAX fra Matrox er ikke det nyeste grafikkortet på markedet, men med stadige driveroppdateringer og rik funksjonalitet er det fremdeles et svært konkurransedyktig produkt. Kortet kan til og med håndtere 2 skjermer samtidig, og det kan gjøre spill og arbeidsmiljø betydelig bedre.

Publisert

G400-serien har vært på markedet en stund, først i 16 MB og 32 MB-utgaver. Senere kom produsenten med en oppgradert versjon som de kaller MAX. Det er dette kortet vi har nå testet. Det som kjennetegner kortet er høyere klokkefrekvens (150MHz på prosessoren og 200MHz på minnet) og DualHead-funksjonen som tillater samtidig bruk av to skjermer. I pakken finnes også en CD med drivere og en rekke andre programmer (blant annet spilldemoer og en DVD-spiller).

Etter installasjonen sørget vi for å laste ned de nyeste driverne, samt TurboGL-driveren som optimaliserer ytelsen i spill basert på Quake-motorene. Det er svært viktig å laste ned disse programmene, siden de øker ytelsen betydelig.

To skjermer på en gang

Det første vi testet var den mye omtalte DualHead-funksjonen. I tillegg til vår vanlige 17”-skjerm, koblet vi til en 15-tommer. Det er også mulig å koble til en TV i stedet for en vanlig skjerm gjennom en medfølgende kabel. Etter en del justeringer fikk vi begge skjermene til å fungere samtidig, og det gjør inntrykk. Du kan fritt bevege vinduer mellom begge skjermene, og får betydelig mer arbeidsplass. DualHead-funksjonen er nok mest nyttig for profesjonelle brukere, som f.eks. musikere. Men det finnes også en del spill som støtter DualHead (blant annet Flight Simulator 2000).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer