Matrox Parhelia

Dette er det nyeste grafikkortet til Matrox, og brikken har uten tvil en interessant arkitektur. Vi lurer likevel på om ytelsen lever opp til spesifikasjonene.

Publisert

Matrox er et grafikkselskap med lange tradisjoner. Deres tidligere kort har ikke vært spesielt imponerende med tanke på krevende 3D-spill, men har likevel solgt bra takket være et godt utvalg av andre funksjoner. Med Parhelia, som ble lansert tidligere i sommer, skulle Matrox igjen bli en viktig aktør i 3D-bransjen, og kortet har imponerende spesifikasjoner på papiret. La oss se hva slags egenskaper det har:

Parhelia er et skjermkort som kan skryte av enorm minnebåndbredde (20 GB i sekundet), i tillegg til at det har flere teknikker som optimaliserer flyten og minneeffektiviteten. Kortet har mange avanserte 3D-funksjoner, med full støtte for DirectX 8.1 og i tillegg noen DirectX 9-instruksjoner. Parhelia har også en flott kantutjevningsteknikk, som kalles 16x Fragment Anti-Aliasing, og som skal by på både høy visuell kvalitet og lite tap av ytelse.

Matrox Parhelia har også en svært interessant funksjon som kalles for Surround Gaming. Det er, kort forklart, støtte for tre skjermer. Denne muligheten kan brukes i spill, og gjør at synsfeltet blir dramatisk utvidet. Flere store titler støtter Surround Gaming, blant annet alle spillene som benytter seg av Quake III-motoren og det nye Unreal Tournament 2003-spillet. Vi kommer til å teste denne funksjonen i en egen artikkel i nærmeste fremtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer