Max Payne 2

Regntunge netter, skyting i sakte film, en mørk historie og små doser humor er stikkordene når vi fyrer opp Max Payne 2. Nok en gang lever Remedys antihelt opp til forventningnene.

Publisert
Sist oppdatert

Vi innrømmer at vi var litt skeptiske når det gjaldt utgivelsesdatoen for Max Payne 2. Oktober virket litt vel optimistisk med tanke på at spillet ble annonsert ganske nylig. Spesielt når vi tenker tilbake på det første Max Payne-spillet, som vi hørte om først i 1997, og ikke fikk spille før i 2001. Men heldigvis klarte finske Remedy, med god hjelp fra Rockstar Games og 3DRealms, å bli ferdig i tide denne gangen, og vi har tilbrakt de siste kveldene sammen med Max, Mona Sax, Alfred Woden og de andre personlighetene fra detektiv Paynes mørke univers.

Mørkere enn før

Nok en gang er det en deprimerende Noir-historie vi blir servert av Remedy. I det første spillet så vi Max' kone og barn bli brutalt myrdet, og det handlet om svik, dop og menneskets mørke sider. Alt fortalt med en overdrevet tone som noen elsket og andre avskydde. Max anno 2003 har ikke forandret seg mye. Han bor nå i en sliten leilighet i et langt fra koselig område av New York, og er tilbake i sin gamle jobb som etterforsker. Men selvfølgelig - en mistenkelig skyteepisode i et varehus er bare begynnelsen på nok et mørkt eventyr. Mange av karakterene vi møtte i det første spillet dukker opp igjen, og den mest markante er selvsagt Mona Sax, som denne gangen spiller en stor rolle som Max' partner og store kjærlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer