Maxi Gamer 3D II PCI

Voodoo 2-teknologien begynner å vise aldringstegn, men kan fortsatt konkurrere med de fleste når det gjelder spill-ytelse. Guillemot sitt Voodoo 2-kort beviser dette.

Publisert

Voodoo 2-brikken er den mest berømte 3D-prosessoren noensinne. Den er oppfølgeren til den originale Voodoo Graphics-brikken fra 3Dfx. Selv om Voodoo 2-baserte kort har vært tilgjengelige lenge, er de fremdeles veldig konkurransedyktige, særlig når det gjelder rå ytelse. Guillemot sitt kort er et godt eksempel på dette.

Det er viktig å huske at dette kortet, akkurat som alle andre Voodoo 2-baserte produkter, er et tilleggskort som kun tar seg av 3D-funksjonene. Du trenger et 2D-kort installert i maskinen din på forhånd. Under installasjonen av Maxi Gamer 3D II kobles det sammen med 2D-kortet med en kabel som følger med.

Datamaskinen fant kortet umiddelbart, og driverinstallasjonen gikk uten problemer. Etter omstart dukker Voodoo 2-kontrollpanelet opp, hvor det blant annet er mulig å stille inn oppdateringsfrekvens og andre driverdetaljer. Det er derimot ikke mulig å stille inn klokkefrekvensen, noe som er vanlig i mange andre Voodoo 2-kort. Denne er fastsatt til 90 MHz.

Raskest i klassen

Etter installasjon gikk vi over på spilltestene, og kortet oppførte seg som fisken i vannet. De fleste spillene -- til og med i dag -- er gjerne skreddersydd for Voodoo 2, selv om de fungerer bra også med andre brikker. Det har etter hvert kommet konkurrenter som leverer en ytelse som ligger nærme Voodoo 2-standarden, men Maxi Gamer er fremdeles et imponerende valg. Vi prøvde Quake II, SiN, Half-Life og Unreal for å teste Glide og OpenGL-ytelsen, og kortet hadde ingen problemer med noen av dem. Direct3D-spill som Carmageddon 2 og Descent 3 kjørte også kjapt og uten hakk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer